Politică

Cetățenii îi cer demisia! Arafat: Restricțiile de la noi sunt mai ușoare decât în alte țări

În timp ce românii îi cer demisia, șeful DSU Raed Arafat afirmă că restricțiile din țara noastră sunt mai ușoare decât în alte țări. Arafat a precizat că această creștere numărului de infectări nu este foarte rapidă, ci exponențială.

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Arafat susține că măsurile adoptate zilele acestea au drept scop ținerea sub control a pandemiei până când campania de vaccinare va produce efecte.

„Măsurile sunt chiar mai ușoare decât în alte țări și ne permit să ameliorăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi, acum, mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația. Dar trebuie să meargă mai bine și campania de vaccinare. Dacă oamenii se vaccinează și vor veni milioane de doze în următoare perioadă și speranța noastră este ca aceste măsuri să devină istorie. Vom începe, încet, încet, să revenim la normalitate”, a spus Raed Arafat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button