PoliticăȘtirile 60m.RO

Ministrul de Interne: Protestul de la metrou este ilegal în condiţiile stării de alertă

Protestul spontan de la metrou este ilegal în condițiile stării de alertă, susține ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. În acest context, Bode a cerut efectivelor MAI să aplice legea pentru că este inacceptabil ca „cineva să îşi bată joc de sute de mii de români”.

Legea este foarte clară: astfel de acţiuni nu pot avea loc, nici dacă au caracter spontan, în starea de alertă. Sunt reguli de protecţie sanitară care în acest moment sunt încălcate şi, în consecinţă, avem obligaţia să îi determinăm pe cei aproximativ 450 – 500 de angajaţi ai Metrorex, care sunt în acest moment în această acţiune de protest, să respecte legea„, a declarat Bode.

Ministrul face un apel către conducerea sindicatelor de la Metrorex să accepte calea dialogului și să respecte legea, subliniind c este inadmisibil să blochezi o cale de acces și un mijloc de transport sigur în București. „Este inadmisibil acest lucru. Efectele acestei acţiuni spontane ale angajaţilor Metrorex sunt greu de cuantificat în ceea ce priveşte riscurile la care expun cetăţenii din Bucureşti”.

Bode a precizat că nu se doreşte o intervenţie în forţă, cum s-a afirmat în spaţiul public, ci se urmăreşte revenirea la normalitate prin dialog. „Dar nu putem să acceptăm ca cineva să îşi bată joc de sute de mii de români”, a subliniat ministrul.

Back to top button