Social

Judecătorii au ANULAT ordinul lui Arafat de carantinare a Timișoarei

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile în Timişoara, în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de CJSU Timiş.

„Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU. Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor”, a scris pe Facebook Alin Nica.

Acesta susține că timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local „decizia nedreaptă și ilegală”.

Ordinul 6699/21.03.2021 a fost emis de secretarul de stat Raed Arafat, după ce în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș nu s-a întrunit numărul minim de voturi necesare pentru prelungirea carantinei în Timișoara și localitățile limitrofe.

Dispoziția a fost însă contestată în instanță de Patronatul HO-RE (HOTELURI ŞI RESTAURANTE) TIMIŞOARA, iar Curtea de Apel București a decis, vineri, să o anuleze.

„Respinge excepţia lipsei de obiect. Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţata azi, 26.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția pe scurt dată de instanță.

Decizia nu schimbă cu nimic carantina aflată în vigoare în Timișoara. Măsura noii carantine a fost decisă în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button