Știrile 60m.RO

Raed Arafat versus ÎPS Teodosie: Țara are legi, legea va fi aplicată

ÎPS Teodosie a reacționat dur la decizia autorităților de a restricționa circulația după ora 02.00 în noaptea de Înviere. Șeful DSU, Raed Arafat, a refuzat să comenteze afirmația Arhiepiscopului, precizând că există legile și acestea trebuie respectate.

Nu comentez declaratiile altora, nu e ok”, a spus Arafat inițial. La remarca ziaristilor că ÎPS Teodosie s-a întrebat cine o să-l oprească, Arafat a răspuns: „Țara are legi, există oameni care aplică legile și sunt convins că legile vor fi respectate. Dacă se încalcă legea, există oameni care veghează și ei vor aplica legea”.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, a criticat dur decizia de ridicare a restricțiilor de circulație până la ora 02.00 în noaptea de Înviere:

Ora 02.00 mi se pare o restricție nejustificată, nelogică. Este o rănire a sufletului credincioșilor la cea mai mare sărbatoare. Cum să fie până la ora 02.00? Nu se poate. Nici Liturghia nu o putem face în doua ore. Acest atac la adresa sufletului nostru creștin nu trebuie să se intample, e nefiresc. Nădajduiesc că (se va permite) până la 05.00 dimineața. Cum să restricționăm cea mai mare sărbatoare, să îi punem ore? Nu putem să taiem slujba, canoanele sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi restricționat. Orice, pana la Dumnezeu.

Imposibil (să termin slujba până la ora 02.00). Și cine o să ne alunge? Nu cred așa ceva. Suntem sub ocupație? Nu e nicio logică. Respectăm regulile sanitare, dar nu există o acțiune a virușilor de la ora 02.00 mai accentuată. Trebuie să fim logici în ceea ce facem. De ce să ni se pună sabia? De ce să fim restrictionați? Vă rugăm să ne lăsați Paștele liber și sufletele libere să-și manifeste religiozitatea”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3.

Back to top button