Știrile 60m.RO

O echipă de 15 specialiști ai MApN a plecat în SUA pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19

O echipă formată din 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

Echipa a plecat luni, în jurul orei 07:00, de la Baza Aeriană 90  din Otopeni.

Prezent la plecarea specialiștilor, premierul Ludovic Orban a precizat că misiunea acestora  are, pe de o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar, de asemenea, și de a vedea foarte clar cum  acționează echipele medicale din SUA în lupta împotriva Covid.

„Urez succes misiunii noastre și folosesc din nou această ocazie, pentru a transmite un mesaj ferm: între România și Statele Unite este un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declart Orban.

Sursa: www.euroactiv.ro

Back to top button