Politică

Iohannis: Nu carantinăm România. Carantină doar la nivel local

Președintele Klaus Iohannis afirmă că nu se va instaura un lockdown total în România, însă se vor lua noi măsuri și restricții, iar carantina va fi instaurată doar la nivel local în funcție de situația epidemiologică.

”Am discutat cu premierul, cu miniștrii, cu alți oficiali din UE. În acest weekend vom avea o discuție în format online, dar deciziile se iau în funcție de fiecare țară. Noi nu ne dorim o carantină generală, nu va da rezultate. Situația este diferită de la o localitate la alta, de aceea nu este nevoie de o carantinare generală.

Ceea ce este foarte important și pot să vă spun că o să fiu foarte ferm în Consiliu: trebuie să accelerăm vaccinarea și trebuie să luăm toate măsurile pentru a crește viteza de vaccinare.

De asemenea, în Consiliu vom discuta despre acel certificat care arată dacă o persoană a fost vaccinată sau nu.”, a declarat Klaus Iohannis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button