Politică

Iohannis la o campanie de reîmpădurire: Iubesc natura! Cetățeni: Prietenii austrieci au nevoie de materie primă

Klaus Iohannis a devenit ținta ironiilor și criticilor venite din partea cetățenilor după ce a participat la o campanie de reîmpădurire în județul Dolj. Pagina de Facebook a președintelui a fost asaltată de mesaje prin care i se atrage atenția asupra jafului din pădurile României și chiar îl acuză ca fiind complice cu cei care defrișează ilegal pădurea.

,,Iubesc natura și îmi doresc o natură sănătoasă pentru România, pentru generația noastră și pentru cele care vor veni după noi. Este nevoie de reîmpăduriri ca să avem un mediu curat și pentru a combate încălzirea climatică. Am participat astăzi la o astfel de acțiune de plantare, la Dăbuleni, într-o zonă în care terenul fertil s-a transformat în câteva decenii în teren nisipos. Este important să contracarăm această deșertificare și să extindem suprafața de pădure din România. Din Planul Național de Redresare și Reziliență, 1,5 miliarde de euro vor fi folosiți pentru a planta păduri, pentru că ambiția noastră este să ajungem la 40% din terenul național împădurit.”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Ce îi transmit cetățenii

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button