PoliticăȘtirile 60m.RO

AUR: Nu vom accepta să ni se interzică Paștele. Ne vom opune cu toate mijloacele politice și civice

George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții Alianței pentru Unirea Românilor, au susținut o conferință de presă în care au abordat principalele subiecte de interes al zilei. Printre acestea se află și chestiunea carantinării orașelor din România, precum și interzicerea Sărbătorilor Pascale.

George Simion a punctat faptul că actuala coaliție de guvernare nu are soluții pentru criza cu care ne confruntăm, singurele variante fiind pasarea responsabilității către autoritățile locale sau carantinarea localităților, așa cum își dorește ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Vedem în aceste zile o stare de confuzie dusă spre haos din partea guvernprii PNL-USR PLUS-UDMR. Nu se hotărăsc care și cum sunt responsabili de soarta românilor. Vedem acest lucru în asumarea SIIJ și a amendamentului legat de CSM, vedem acest lucru cu privire la carantină și la schimbarea modului de calcul. Când domeniul sănătății era condus de PNL, aveam un mod de calcul al incidenței cazurilor de Covid, când sănătatea este condusă de Vlad Voiculescu și de Andreea Moldovan – ambii care țin să carantinze toată țara, căci nu au un scop să protejeze românii, se schimbă modul de calcul astfel încât toate localitățile să treacă de 6 la mie”, a explicat Simion.

Liderul AUR a punctat că formațiunea sa politică respinge măsurile de restricție și cere arcului guvernamental să-și asume o poziție cu privire la această problemă. „AUR respinge aceste restricții care nu dau niciun rezultat, restrângerea dreptului nostru de a cumpăra din magazine, restrângerea orarului de funcționare a magazinelor, nu va face decât să dea peste cap viața românilor” a adăugat Simion.

La rândul său, Claudiu Târziu a declarat că este inacceptabil să repetăm situația de anul trecut, când românilor li s-a interzis să sărbătorească Crăciunul așa cum se cuvine. „Este inacceptabil să ajungem din nou să fim scoși din bisericile noastre, să ni se interzică Paștele, după ce ni s-a interzis și Crăciunul, să ajungem să ne comportăm ca într-un stat polițienesc, cu forțe de ordine pe stradă”.

Copreședinții AUR au subliniat că se vor lupta pentru drepturile și libertățile românilor și împotriva acestor restricții atât prin mijloace parlamentare, cât și civice.

Puteți urmări conferința de presă aici:

Back to top button