PoliticăȘtirile 60m.RO

Vlad Voiculescu nu exclude carantinarea capitalei

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că, deși încă nu putem discuta despre carantinarea municipiului București în zilele următoare, carantina nu poate fi exclusă, în condiţiile în care a fost depăşită incidenţa de şase la mie.

Nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată atâta timp cât e vorba despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinare în zilele imediat următoare. Carantina nu poate fi exclusă. Este cu siguranţă în discuţie odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta e o discuţie pe care o avem alături de specialişti. În Bucureşti situaţia încă nu este critică. Situaţia e dificilă la nivelul fiecărui spital”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Totodată, Voiculescu a precizat că autoritățile lucrează la revizuirea metodologiei de calcul pentru stabilirea incidenţei.

Metodologia care duce către stabilirea măsurii de carantină într-o localitate sau alta a dat greş în cazul Timişoarei, în cazul judeţului Timiş. Revizuim acea metodologie tocmai pentru a nu avea această marjă de manevră prea mare la nivel local şi pentru a ne asigura că, dacă într-o localitate nu mai sunt paturi de ATI, se iau măsuri cât mai repede”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Back to top button