Opinii

Alexandru Săraru vorbește despre situația minerilor neplătiți: „Pentru finanțarea partidelor sunt bani, dar nu și pentru asemenea oameni muncitori”

Analistul politic Alexandru Săraru este invitat la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 22 Martie pentru a discuta despre situația minerilor neplătiți din mina de uraniu de la Crucea și despre carantinarea forțată a orașului Timișoara de către Raed Arafat.

Întrebat care ar putea fi cauza pentru neplata minerilor, analistul politic, Alexandru Săraru afirmă că: „Este vorba despre interesele personale și interesele de grup ale celor care ne guvernează. Economia noastră nu ne mai aparține, iar ceea ce ne-a mai rămas, se încearcă o înstrăinare. Acești politicieni trebuie să încerce să trăiască, nu mai mult de o lună, în condițiile în care trăiesc acești mineri. Chiar domnul Florin Cîțu a spus într-un interviu recent că educația și sănătatea nu sunt o prioritate, investiițile private sunt o prioritate. Din moment ce politicieni primesc banii la timp, și nu puțini, înseamnă ca acești bani există, atunci cum poți să îți bați joc de acești oameni care muncesc din greu?”

„Statul român prin acest ministru al agriculturii, Nechita-Adrian Oros, nu a reușit nici macăr să facă minimum gest să depună proiectele de a primi banii europeni pentru stimularea agriculturii. Se dorește foarte clar predarea agriculturii către străinii care au mare interes în România, de la pamânturi agricole până la afacerile agricole.” susține domnul Alexandru Săraru.

Deși, nu venise termenul de plată a taxelor, multe firme s-au trezit cu popriri pe conturi și conturi blocate.

Întrebat cum s-a ajuns la aceasta situație aberantă, analistul politic răspunde: „Peste 42 de mii de firme românești au fost afectate de această decizie. Oamenii vor căuta dreptatea și o vor caștiga din punct de vedere legal. Numai că, în România, legal vorbind, durează foarte mult, pentru ca s-a spus una și se întâmplă alta. Aceste firme nu pot continua activitatea dacă nu plătesc aceste datorii. Probabil, HoReCa este cel mai afectat domeniu, având atâtea zile de restricții, nu au avut timp să strângă bani pentru plata taxelor.”

Domnul Alexandru Săraru susține că închiderea forțată a orașului Timisoara de către Raed Arafat și Florin Cîțu este o decizie politică și nu are nicio legătură cu cazurile de covid din acest oraș. După această carantinare, nu s-a schimbat nimic în Timișoara. Cazurile de covid nu au scăzut, iar secțiile de terapie intensivă sunt la fel de pline. Este o ipocrizie să spui că această măsură salvează vieți, această carantinare distruge în schimb economia.

Link către video: https://fb.watch/4pulNeNZpw/

Back to top button