PoliticăȘtirile 60m.RO

Șeful CJ Timiș vrea să atace ordinul lui Arafat în instanță. Ordinul de carantinare a fost abuziv

Reprezentații locali sunt profund nemulțumiți de decizia șefului DSU, Raed Arafat, care a trecut peste decizia Consiliului Județean Timiș și a prelungit carantina în Timișoara. Potrivi președintelui CJ Alin Nica se analizează posibilitatea atacării respectivului ordin în instanţă.

O decizie democratică a unui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş este subminată sau redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă de la nivel central. Raed Arafat ar trebui să ne explice care este temeiul juridic legal în baza căruia a dat Ordinul (de prelungire a carantinei cu 72 de ore, n.r.). Una din pârghiile pentru oprirea acestor abuzuri ar putea fi, probabil, acţionarea în instanţă a ordinului„, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Liderul administraţiei judeţene i-a transmis secretarului de stat Raed Arafat că în loc de restricţii, ar face mai bine să reoperaţionalizeze unităţile mobile de ATI din curtea Spitalului Municipal Timişoara, un TIR care stă nefolosit de patru luni, „iar noi ne plângem că nu avem locuri la ATI şi din această cauză punem carantină pe 400.000 de locuitori”.

Când va face acest lucru, atunci îi mai permit (lui Raed Arafat, n.r.) să vină şi să treacă peste ceea ce noi hotărâm la nivel judeţean, pentru că pentru domnia sa noi nu suntem decât cifre, acei indici şi numere pe care îşi justifică aceste măsuri abuzive. Să facă ceva concret pentru Timişoara. Ţine de domnia sa să operaţionalizeze unitatea mobilă de ATI care ar suplimenta cu 10 paturi sectorul ATI„, a adăugat Nica.

Back to top button