Politică

EXCLUSIV FOTO: Cioloș câștigă alegerile în USR-PLUS

Rezultatele alegerilor interne pentru preşedinţia USR PLUS urmează să fie anunţate joi, în jurul prânzului, la finalul procesului de vot desfăşurat online, pe parcursul unei săptămâni. Se pare că Dacian Cioloș va deveni președintele USR-PLUS conform datelor dateleor obținute pe surse de 60m.RO.

Membrii USR PLUS aleg noul preşedinte ale partidului rezultat în urma fuziunii dintre USR şi PLUS. Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

În cursa pentru şefia partidului s-au înscris trei candidaţi: Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău.

Votul s-a desfăşurat online prin intermediul unei platforme securizate. Urmează să fie organizat şi un al doilea tur, în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% din voturi.

Procesul a fost suspendat în prima zi, pentru aproximativ 24 de ore, după ce a fost constatată o eroare tehnică a platformei de vot, din cauza căreia şi-ar fi putut exprima opţiunea şi persoane care nu aveau acest drept. Drept urmare, perioada de vot s-a prelungit cu 24 de ore, până la 23 septembrie, ora 10,00.

Un număr de 48.959 de membri USR PLUS au avut posibilitatea să voteze în cadrul alegerilor interne.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button