PoliticăȘtirile 60m.RO

Ciprian Titi Stoica (AUR) către ministrul Energiei: Cât de diabolic puteți fi, domnule Virgil Popescu?

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica îl acuză pe ministrul Energiei Virgil Popescu de faptul că a lăsat în mod intenționat locuitorii orașului Deva în frig. Stocul de cărbune disponibil Portul Constanţa ar putea fi folosit la repornirea termocentralei Mintia.

Cât de diabolic puteți fi domnule Ministru al Energiei Virgil Popescu? Cerem de urgență ca Ministerul să asigure cărbunele pentru Mintia! Ați lăsat intenționat 22.000 de oameni din Deva în frig la -7 grade de 15 zile astăzi în plină pandemie! Există cărbune! Cărbunele de import stă în Portul Constanța! Cărbunele din Valea Jiului este direcționat nejustificat spre centrala Paroșeni, deși prioritate are Mintia pentru că asigură termoficarea Devei”, susține deputatul AUR.

Oprirea Termocentralei Mintia din lipsă stoc de cărbune a lăsat cetăţenii municipiul Deva, instituţiile publice, şcoli, grădiniţe, spitale, creşe şi agenţi economici, racordaţi la sistemul de termoficare, fără apă caldă şi căldură în plină iarnă şi stare de alertă (pandemie), încălcând Legea 325/2006.

În luna februarie, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, de la Termocentrala Mintia, a solicitat constituirea unui stoc de cărbune la rezerva de stat pentru evitarea opririi termocentralei, însă cererile înaintate ar fi rămas fără un răspuns concret.

Back to top button