Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

SIS-ul poate ridica interdicția lui George Simion, iar serviciul este subordonat Maiei Sandu. Aceasta dezinformează

Specialistul Eugen Popescu a declarat în cadrul unui interviu realizat pentru ROPRES.RO că SIS-ul moldovenesc putea să ridice interdicția aplicată lui George Simion în timpul mandatului fostului președinte Igor Dodon. El mai susține că Maia Sandu deinformează pe românii majoritari în Republica Moldova când susține că nu poate face nimic în acest sens și că doar tribunalul poate lua o decizie.

SIS-ul este structura care a aplicat o interdicție lui George Simion și tot SIS-ul poate să o ridice la orice moment, cu atât mai mult cu cât ea este aplicată unui cetățean român ce are calități politice și diplomatice oficiale. SIS-ul este subordonat președintelui Republicii Moldova și Maia Sandu putea dispune eliminarea acestei interdicții și atunci nu ar mai fi necesară nici o decizie a tribunalului, instituție ce nu va răspunde solicitării cetățeanului român.

Vă reamintim că George Simion a încercat să treacă granița spre Republica Moldova însă ofițerii de vamă din Basarabia l-au oprit.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button