OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Jumătate dintre măștile de protecție vândute în România nu protejează împotriva virusurilor. Cine răspunde?

Deputatul AUR Nicolae Roman atrage atenția asupra unui fapt ce pune în pericol siguranța cetățenilor români. Mai mult de jumătate dintre măștile de protecție sanitară comercializate la noi în țară nu protejează împotriva virușilor- inclusiv măștile pentru copii. Ce sancțiuni au fost aplicate de către autoritățile statului?

Agenția Națională de Protecție a Consumatorului a aplicat 668 sancțiuni – 237 avertismente și 431 amenzi care au însumat 18 milioane lei. De asemenea, Romania a transmis la Uniunea Europeană un număr de 21 de alerte referitoare la produse neconforme. 

Redăm mai jos declarația politică a deputatului Nicolae Roman:

În România există 16 companii naționale, care produc măști de protecție, și a căror activitate trebuie stimulată prin măsuri adecvate de susținere și de publicitate întreprinse de organisme ale Statului Român, așa cum a promis premierul de la acea vreme Ludovic Orban. 

Dacă relatarea domnului Bogdan Păcurar din 30.11.2020 de la Digi 24 TV este corectă și identifică: Lidil, Rewe, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, D&M, Lukoil, Help Net, Sensiblu ca distribuitori, ce au comercializat măști neconforme, ar fi necesar să cunoaștem și sancțiunile aplicate, dar și valoarea acestora individualizată, daca este vorba despre amenzi.

Este necesar să se desfășoare controale cu ritmicitate de către Ministerul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului și Agenția Națională pentru Protecța Consumatorului, iar organele abilitate să ia masuri de suspendare a activității firmelor care au recidivat. Având în vedere că prin aceasta activitate comercială se “zădărnicește combaterea bolilor” suntem de părere că Ministrul Justiției trebuie să comunice publicului măsurile întreprinse de parchetele teritoriale împotriva acestor firme.”

Back to top button