Prima Pagină

George Simion: Ne solidarizăm cu minerii de la Suceava. Cîțu ține cu străinii

Minerii de la Crucea din județul Suceava s-au blocat în subteran ieri după-amiază. Oamenii au anunțat că vor intra în greva foamei dacă nu le sunt satisfăcute revendicările. Protestul spontan a început miercuri dimineață la exploatările de la Crucea și Botușana. Inițial, oamenii s-au adunat afară, iar mai apoi au decis să se blocheze în interiorul minelor de uraniu.

În subteran se află circa 160 de mineri, dar acțiunea are sprijinul tuturor angajaților Sucursalei Crucea a Companiei Naționale a Uraniului. În total, la Sucursala Crucea a CNU lucrează circa 300 de persoane. Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile de două luni. Mai mult, minerii reclamă că nu au încasat de un an de zile nici suplimentul alimentar antidot, în valoare de 30 de lei/zi. Reprezentanții sindicatelor s-au deplasat la București, unde au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei, dar și cu cei din conducerea Companiei Naționale a Uraniului.

Copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, a anunțat pe pagina sa de Facebook că oamenii nu și-au mai primit salariile de două luni și formațiunea politică pe care o conduce se solidarizează cu minerii de la Crucea.

„Ținem cu românii! Ne solidarizăm cu minerii de la Crucea(Suceava) care nu mai sunt plătiți de aproape două luni și s-au blocat în subteran. Rușine, guvernul Cîțu. Voi țineți de funcții și cu străinii, altfel nu decideați închiderea minei de uraniu.”, a declarat George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button