Politică

Să crezi că justiția din Moldova va face dreptate lui George Simion e ca și cum Rusia ar face dreptate lui Navalnîi

Voci rău voitoare susțin că George Simion știa că are interdicție de acces în Republica Moldova și nu avea de ce să se prezinte la vamă. Aceleași voci răuvoitoare susțin că George Simion ar trebui să își caute dreptatea în justiția din Republica Moldova.

Adică: s-a comis o nedreptate împotriva ta, atunci accepto ca atare. Dar George Simion este un luptător, el nu acceptă o astfel de atitudine în condițiile în care are calitatea de parlamentar român și membru în comisia comună Republica Moldova-România.

Spunem că aceste voci sunt răuvoitoare deoarece majoritatea cunosc realitatea de dincolo de Prut și să statul este construit ca unul antiromânesc, cu politicieni, servicii de informații și oameni plasați strategic în justiție numai ca să se asigure de menținerea sistemului actual de ocupație. Cei care vorbesc sunt indivizii care erau plătiți pe post de slugă de regimurile de la București sau de la Chișinău.

Să cerem să i se facă dreptate lui George Simion în justiția din Republica Moldova este ca și cum ai crede că Rusia îi va face vreodată dreptate lui Navalnîi.

Singura modalitate în care această problemă se poate soluționa este prin presiunea diplomatică de la București iar România are toate pârghiile necesare ca să facă acest lucru: banii cu care finanțează Republica Moldova. Trebuie să începem să avem o politică externă fermă în care fiecare cetățean să se simtă protejat. Aici nu mai este vorba despre George Simion ci despre dreptul românilor de a fi protejați de România.

George Simion a deschis proces în instanțele de judecată din Republica Moldova, însă la aproape 3 ani de la primul termen nimic nu s-a schimbat. SIS refuză să pună la dispoziție documente(nu au), legislația este de așa natură că nu îi poți obliga, instanțele nu se pronunță decât dacă au ordin politic în acest sens. Ori acest ordin nu există nici astăzi, deși Maia Sandu ar fi trebuit deja să îi facă dreptate lui George Simion.

Back to top button