PoliticăRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

AUR trece Prutul. Lansarea va avea loc pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Alianța pentru Unirea Românilor trece Prutul. Evenimentul va avea loc la Chișinău, pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Anunțul a fost făcut de către George Simion din vama Albița-Leușeni.

„De-aici, din vama nedreaptă care desparte românii, vă anunț că AUR Republica Moldova se lansează pe 27 martie și alături de noi îi așteptăm pe toți patrioții români, oriunde ar trăi aceștia. Nu dăm înapoi niciun metru, nu cedăm, iar ultimele 24 de ore nu vor rămâne nepedepsite. Ne repliem pe terenul lor, cel politic, ne dăm mână cu mână cu toți oamenii sinceri din Republica Moldova, ca să ducem la îndeplinire idealul Reîntregirii naționale, visul lui Nicolae Dabija, Grigore Vieru, Leonida Lari, Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Orice obstacol pe care el ni-l pun în cale ne îndârjește și ne face mai puternici. Mergem până la capăt să facem dreptate fiecărui vorbitor de limbă română, de pe un mal sau de pe celălalt de Prut, și de pretutindeni”, a declarat George Simion, liderul AUR.

George Simion se deplasa duminică spre Chișinău, la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru Integrare Europeană, și pentru a participa la funeraliile marelui om de cultură Nicolae Dabija. Parlamentarului nu i-a fost permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicție în Republica Moldova până în 2023.

Back to top button