Internațional

Norvegia: Noi cazuri de îmbolnăvire suspectă, după vaccinarea cu AstraZeneca

Trei angajaţi din domeniul sanitar cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca au fost internaţi în spital cu sângerare, cheaguri de sânge şi cu un nivel scăzut al trombocitelor, au anunţat sâmbătă autorităţile norvegiene, citate de Reuters.

Norvegia a oprit joi utilizarea acestui vaccin, după ce şi Danemarca a luat măsuri similare, iar ulterior, şi Islanda a adoptat aceeaşi decizie.

”Nu ştim dacă aceste cazuri au legătură cu vaccinul”, a declarat Sigurd Hortemo, medic la Agenţia Norvegiană a Medicamentului, într-o conferinţă de presă comună cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Toate cele trei persoane au sub 50 de ani. Autoritatea europeană de reglementare EMA ar urma să investigheze cele trei incidente, a adăugat Hortemo.

”Au simptome foarte neobişnuite: sângerare, cheaguri de sânge şi un nivel scăzut al trombocitelor”, a declarat pentru NRK Steinar Madsen, director medical la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

El a precizat că cele trei persoane chiar se simt rău, iar  situaţia este tratată cu foarte multă seriozitate şi că autorităţile au fost notificate sâmbătă în legătură cu aceste cazuri.

Reprezentanţii AstraZeneca nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button