InternaționalȘtirile 60m.RO

Nemții s-au săturat: Un an de politică a lockdownului – ajunge! Proteste în mai multe orașe din Germania

Mii de persoane au protestat weekend-ul trecut în mai multe orașe din Germania, printre care se numără Berlin, München, Dresda, Hanovra și Düsseldorf. Manifestanții au declarat că s-au săturat de lockdown și de restricțiile stricte menite să combată răspândirea pandemiei.

În capitala Bavariei, protestul a fost organizat sub motto-ul „Un an de politică a lockdownului – ajunge!”. Mii de persoane au manifestat în apropierea sediului guvernului regional de la München. Forțele de ordine au pus însă capăt demonstrației pentru că participanții nu purtau mască și nu păstrau distanța fizică.

La Düsseldorf, în capitala celui mai populat land federal Renania de Nord-Vestfalia, în jur de 2.000 de persoane au protestat împotriva resticțiilor care sunt în continuare în vigoare în Germania în contextul combaterii pandemiei. Și la Berlin au avut loc mai multe demonstrații împotriva măsurilor anti-Covid. Potrivit poliției, s-au adunat în jur de 1.000 de demonstranți în fața sediului Ministerului Sănătății, releatază dpa.

Alte proteste au avut loc la Dresda, Hamburg, Kiel, Stuttgart, Potsdam, Erfurt și Hanovra. Potrivit poliției locale, protestatarii de la Stuttgart au atacat o echipă de jurnaliști TV a postului regional de televiziune SWR.

Back to top button