Politică

Anca Alexandrescu face dezvăluiri incendiare: Vasile Blaga a primit 600 de mii de euro pentru PDL în dosarul Microsoft

Jurnalista Anca Alexandrescu face noi dezvăluiri incendiare despre corupția endemică din cadrul partidelor politice care a distrus țara în ultimii 33 de ani. În dosarul Microsoft Vasile Blaga a încasat 600 de mii de euro pentru PDL-ul lui Traian Băsescu, bani folosiți în campania electorală.

„Azi îmi propusesem să vorbesc despre Grupul de la Cluj și cum funcționează el, cum se finanțează și cum merg treburile că unse pentru cei din schemă pe care v-am mai prezentat-o. Dar mai am de adunat niște documente și am amânat până săptămâna viitoare. Și pentru că am promis că încep să fac publice documentele pe care ni le-a pus la dispoziție Elena Udrea, am ales să încep cu dosarul Microsoft. Și anume cu cine a luat banii. Dar mai ales cu cei care au fost în “schemă” și nu au pățit nimic. Nu i-a întrebat nimeni de sănătate.

Unii din ei sunt încă în politică. La partidele din Coaliție. Alții, precum Adrian Năstase, ne tot dau lecții pe la televizor pe toate temele. Unii au rămas cu milioanele în cont și sunt bine mersi. Unii prin America, alții la București, după posibilități. După ce am citit cap coadă și rechizitoriul și actele constatatoare și cum s-au făcut tranzacțiile și unde s-au dus milioanele, m-am întrebat unde e greșeală. Căci precum și în dosarul Gala Bute doar unii au fost gășiți vinovați. Alții… Deci zic așa.

Dacă e în regulă pentru unii, de ce e în neregulă pentru alții și invers. Înțeleg că pentru unii a fost în regulă că banii s-au dus cu sacoșă la partid. Și mai înțeleg că de vină sunt doar aia care au dat. Nu și aia care au luat. A, stai că de vină sunt și unii care au luat. Dar nu toți! Păi nu mai înțeleg nimic! Cert e că s-au luat și s-au dat sume uriașe. Și s-a știut până la cel mai înalt nivel. Și?

Eu astăzi va prezint schemele cum s-au luat, cum s-au dat și mai ales cum a acționat politicul. Mai departe veți trage singuri concluziile.

Mă uit la Iohannis că azi a vorbit despre Moldova. Ieri despre Ucraina. Și aștept să vorbească și despre România. Poate dată viitoare căci după rânjetul de ieri afișat lângă Biden, astăzi a afișat mînă serioasă fiind preocupat profund de…Maia Sandu.

Mă bucur totuși că Marcel Ciolacu a descoperit și alt “narativ” decât ăla venit în plic de la licurici sau de la Bruxelles. Văd însă că Grindeanu, băiat disciplinat așteaptă “experții”.

Eu continui să va arăt ce ar putea face statul român dacă ar consulta specialiștii în privința cutremurelor. Ieri am fost la Institutul de Geodinamică al Academiei române și am aflat lucruri interesante despre cum pot fi prognozate cutremurele. Poate aude cineva și de pe la Guvern și se uită cu atenție la ce e de făcut. Poate salvăm măcar o viață și tot e ceva!”, notează Anca Alexandrescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button