SocialȘtirile 60m.RO

Anchetă la Institutul „Marius Nasta. Beatrice Mahler recunoaște că există lipsuri în spital

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat că a fost declanșată o anchetă internă, după ce au apărut în presă acuzații grave din partea unui pacient infectat cu COVID-19. Acesta susține că în spital nu aveau perfuzoare și nici medicamente și că a fost lăsat cu temperatura 40 în agonie pe paracetamol și codeină.

Mahler a declarat pentru Anchetatorii.ro că a fost declanșată o anchetă internă care va fi derulată de Comisia de audit clinic intern. Totodată, managerul a recunoscut că există lipsuri în spital. Pe de altă parte, pacientul a afirmat că,deși în foia de observație erau trecute medicamente ca remdesivir și alte produse din protocolul covid-19, a primit paracetamol și codeină câte 3/zi.

„Vă asigurăm că, am făcut toate eforturile pentru ca Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a avut și are medicație pentru tratamentul pacientului cu infecție SARS-CoV-2. Aprovizionarea cu medicamente se face pentru pacientul COVID fie prin achizitie proprie (Favipiravir) sau prin repartiție de la Ministerul Sanatatii ( Remdesivir și Tocilizumab)”, a precizat Beatrice Mahler.

Citiți mai multe aici:

Beatrice Mahler răspunde acuzațiilor grave aduse de un pacient externat de la Marius Nasta: Am declanșat o anchetă și un audit intern

La Marius Nasta pacienții COVID sunt lăsați să moară în agonie, fiind tratați cu paracetamol și codeină

Back to top button