Politică

REMANIERE: PNL nemulțumit de Voiculescu. Barna tace!

Liderii Partidului Național Liberal sunt nemulțumiți de activitatea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu și pe surse se aude o remaniere cu toate că presa arondată PLUS a început un jihad la adresa liberalilor. Poate mulți v-ați întrebat de unde vin anchetele țintă la adresa liberalilor din partea unor publicații ca Recorder. Ca o simplă coiincidență sediul USR Sector 1 și al publicației Recorder sălășluiesc sub același acoperiș.

Premierul Florin Cîțu este unul din cei mai vocali contestatari ai ministrului Voiculescu și dorește remanierea sa, la fel ca și alți lideri importanți ai PNL, precum Lucian Bode sau Nelu Tătaru.

„Vlad Voiculescu este atacat pentru publicarea datelor referitoare la vaccinare. Demersul său este un gest de normalitate. Știm cu toții că una dintre problemele majore ale României este lipsa de încredere a cetățenilor faţă de autoritățile publice. Transparența nu e un moft, este unul dintre fundamentele pe care trebuie să reconstruim încrederea cetățenilor în stat”, a declarat Dacian Cioloş. 

Cîțu a remarcat că nu înțelede de unde atâta susținere pentru Vlad Voiculescu.

Nelu Tătaru a declarat că ministrul Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămurește problema datelor cu caracter secret făcute publice.

„Este o problemă a Guvernului în acest moment, care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicațiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat și domnul Vlad Voiculescu la comisie. (…) Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informații și apoi vom avea și discuțiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Liderul USR, Dan Barna, a tăcut suspect în ultimele zile, în timp ce liderii liberali l-au atacat constant pe ministrul Sănătății. Cel mai probabil Barna este conștient că o remaniere a lui Voiculescu, iar aduce o poziție de forță în cadrul alegerilor viitoare din cadrul alianței în fața lui Dacian Cioloș.

Back to top button