Politică

Ministrul Mediului: Fără centrale de apartament în București, doar la comun

Ministru Mediului, Tanczos Barna, cataloghează drept „foarte mare” nivelul de poluare din Capitală şi afirmă că în ultimele două decenii în Bucureşti nu s-au luat măsuri pentru reducerea poluării. El anunţă că a propus administraţiei locale să ia în clacul eliberarea autorizaţiilor de construire doar pentru acele blocuri care au prevăzută centrală pentru imobil, nu pe fiecare apartament.

„În Bucureşti, de 20 de ani cel puţin, nu s-a luat nicio măsură prin care să se reducă poluarea, nici pe poluarea industrială, nici pe poluarea casnică, adică din încălzire rezidenţială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale din cauza faptului că nu merge sistemul centralizat de încălzire. Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizaţie de construire fără centrală comună, chiar şi la nivel de bloc, pentru că a scoate la fiecare apartament o centrală individuală duce poluarea la un nivel mai aproape de sol”, a declarat ministrul Mediului”

El a precizat că aşteptă răspunsul primăriei, subliniind că speră că ajungă „la o decizie fermă” a administraţiei locale, în sensul ca investitorii să fie obligaţi să monteze centrale de bloc, nu pe fiecare apartament.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button