CONSTRUCȚIIȘtirile 60m.RO

Infrastructura și instalația veche au favorizat incendiu de la Matei Balș. Păi asta știam și noi

Guvernul României ne-a informat despre ceea ce toți specialiștii din România știau: infrastructura veche și instalația electrică subdimensionată sunt factori care au favorizat incendiul grav de la Matei Balș.

Guvernul a avut nevoie de peste 20 de morți și de alte incendii ca să își dea seama de acest lucru, în condițiile în care specialiștii au susținut acest lucru imediat după incendii.

„Au avut aviz dar nu au avut autorizație de securitate la incendiu. Ce înseamnă acest lucru? Că cineva s-a apucat de treabă dar nu au avut banii necesari să și implimenteze măsurile necesare. Dacă ai doar aviz este ca și cum nu ai avea nimic. Avizul spune că ai nevoie de lucrări ca să poți îndeplini condițiile minime.

Un lucru este sigur: lățimea coridoarelor și a caselor de scară nu o mai putem asigura la clădirile existente și depășite. Evacuarea este foarte importantă, mor pacienții și doctorii în spitale” a spus Dorin Matei, inginer specialist proiectant în securitatea la incendiu, membru al Asociației pentru Securitatea la Incendiu a Construcțiilor-ASIC.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button