Știrile 60m.RO

Cîmpeanu îi dă peste nas lui Voiculescu: Educația nu îmbolnăvește. Este periculos să inducem copiilor ideea că, dacă merg la şcoală, riscă să-şi îmbolnăvească părinţii și bunicii

Sorin Cîmpeanu susține că deciziile referitoare la modul de desfășurare a orele țin de considerente sanitare și nu au fost susținute de Ministerul Educației. Ministrul a precizat că ideea care li se inoculează copiilor, cum că s-ar îmbolnăvi la școală poate avea efecte nedorite pe termen lung.

„Educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele”, susţine ministrul Educaţiei.

„Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari”, a mai spus ministrul.

Cîmpeanu susţine că sunt situații în care elevii din ciclul primar din localități cu rată mare de infectare merg toţi la cursuri în acelaşi timp, iar cei din anii terminali de la gimnaziu şi liceu merg doar jumătate din clasă. Astfel de decizii nu au avut susținerea Ministerului Educație, ci au avut la bază considerente sanitare.

Back to top button