PoliticăȘtirile 60m.RO

Proiect de lege AUR: Mai multă transparență la nivel local

Parlamentarii AUR au inițiat un proiect legislativ care prevede obligativitatea înregistrării audio-video a ședințelor unităților administrativ teritoriale și difuzarea înregistrărilor pe pagina oficială a instituțiilor publlice. În acest fel, se va asigura un grad înalt de transparență la nivel local.

Parlamentarii AUR Darius Pop, Daniel Gheorghe Rusu și Adrian Axinia au inițiat aces proiect deoarece accesul liber la procesele decizionale este un drept al cetățenilor.

„Am inițiat un proiect legislativ care prevede în mod expres obligativitatea înregistrării audio-video a ședințelor unităților administrativ teritoriale și difuzarea înregistrărilor pe pagina oficială a acestora, sub sancțiunea anulării ședinței de Consiliu în cazul în care acest lucru nu va fi respectat.

Accesul liber la procesele decizionale este un drept al cetățenilor, iar autoritățile care își asumă această responsabilitate trebuie să fie transparente în totalitate. Prin această modalitate, aleșii locali își vor putea argumenta public hotărârile, iar votul va fi vizibil pentru toți cetățenii.Doar nu avem nimic de ascuns, nu?”, a declarat Darius Pop.

Back to top button