OpiniiPolitică

Dosarul 10 August a fost clasat pentru că USR! Procurorul Pîrlog: Iohannis are o atitudine ipocrită

Dacă vă mai întrebați de ce a fost clasat dosarul 10 August, vă rog să vă mai gândiți încă o dată dacă ați votat USR PLUS. Noi am încasat gaze și pulane pe cârcă atunci și am sperat că o să avem o schimbare, dar cei pe care i-am votat nu vor să facă nici o schimbare. Oamenii care au promis să ne apere drepturile în schimbul votului se dovedesc pe zi ce trece mai periculoși și mai vorace decât pensionarii din PSD și PNL. Pe lângă faptul că mint cu o acuratețe impecabilă i-au decizii ce afectează direct populația României, ne distrug afacerile și impun legi ce nu se potrivesc națiunii noastre.

În momentul care ai un procuror responsabil de un dosar cu o așa greutate ca 10 August și el îl clasează, mai mult se lansează în acuzații la adresa președintelui țării, ne arată că acești indivizi de tip nou sunt în stare de orice.

Sun cel mai mare critic al președintelui Iohannis, însă el ca șef al statului și comandant suprem are datoria să îi i-a la întrebări pe acești indivizi care s-au erijat în factor de putere. Nu este posibil ca milițienii vinovați de violențele din dosarul 10 August să nu fie trași la răspundere. USR-PLUS sunt cei care conduc Justiția în momentul de față și o slugăresc după bunul plac.

Tupeul fantasctic cu care mint despre clasarea dosarului 10 August ne arată cine sunt de fapt acești tineri frumoși și liberi de la USR-PLUS.

Procurorul Bogdan Pîrlog, un Șoșoacă din Juștiție, se erijează într-un adevărat avocat al ministrului USR, Stelian Ion.

„După părerea mea și a noastră, intervenția președintelui a vrut să spună: „Nu sunt eu de vină!”. Modul în care s-a produs această comunicare arată că s-a încercat să se transfere, în ochii opiniei publice, responsabilitatea. Este o atitudine ipocrită. Este o atitudine care are ca principală țintă pasarea răspunderii. (…)

Nu-mi dau seama ce a citit domnul președinte. În loc să respecte (avizul CSM la numirea şefilor de parchete, n.r.), el a spus că a ținut cont. „Am citit și mi s-a părut superficial”, cam așa a spus președintele Iohannis. A încălcat niște obligații internaționale asumate. Nu mai spun ca imagine asupra justiției și a impactului pe care l-a avut asupra autorității procurorilor și judecătorilor, care timp de doi ani au înghețat pe treptele instanțelor, încercând să facă tot ce a ținut de ei pentru a salva ce a mai rămas din sistemul judiciar. Să constatăm că, imediat ce ne-am văzut cu sacii în căruță, „adio principii!””, afirmă Pîrlog.

Surse din ministerul Justiţiei îl prezintă pe Bogdan Pîrlog ca una dintre persoanele din noul centru de reflecție care lucrează de zor la legile justiției, alături de alți judecători și procurori fideli noii puteri. Tot el era prezentat de anumite surse, la începutul anului, ca viitor detașat în echipa lui Stelian Ion. După ce presa a prezentat cam cât de catastrofală ar fi o asemenea mutare, se pare că ministrul a renunțat. Această desfăşurare de evenimente ar putea explica și atitudinea beligerantă a procurorului Pîrlog la adresa președintelui țării. Putem spune că, dacă nu a reușit să facă legea în justiție, deși încearcă de mult timp, acum se concentrează să facă legile, la propriu.

Procurorul Bogdan Pîrlog nu e la primul derapaj de limbaj, însă este pentru prima oară când demersul său este unul profund politic. În scurta şi tumultoasa existenţă a asociaţiei pe care o reprezintă, a cerut pe rând demisia mai multor reprezentanţi ai sistemului judiciar, de la toate nivelurile. Putem spune, fără teama de a da greș, că procurorul este un adevărat „Şoşoacă” al sistemului judiciar. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button