PoliticăȘtirile 60m.RO

Ce nu a reușit Guvernul Orban, rezolvă USRiștii. BCR și Raiffeisen scapă de datorii de 400 milioane de lei

BCR și Raiffeisen scapă de datorii de aproximativ 400 milioanei de lei, bani pe care ar fi trebuit să îi returneze statului român. Luni, 8 martie, va trece tacit în Senat legea care scutește cele două bănci de la plata acestor datoriilor cu sprijinul USR, susține un senator PSD.

„Luni, 8 martie, va trece tacit în Senat legea care anulează, practic, obligația pe care BCR și Raifeissen Bank o au de a returna Statului român suma de circa 400 milioane lei, în urma unei decizii definitive și irevocabile a ICCJ. Președintele Senatului, pluserista Anca Dragu, președintele comisiei de buget, pluseristul Claudiu Mureșan și presedintele Comisiei Juridice, penelista Iulia Scântei, au refuzat în mod deliberat să introducă pe ordinea de zi, timp de trei săptamâni proiectul de lege, tocmai ca să se împlinească termenul de adoptare tacita”, susține senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir.

Reamintim că anul trecut Guvernul Orban avea în vedere adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care Raiffeisen Bank să fie scutită de la obligaţia de a plăti statului peste 250.000.000 de euro, bani încasați ilegal. De pe urma acestei OUG ar fi beneficiat și BCR, dacă ar fi avut toate avizele necesare.

Back to top button