PoliticăȘtirile 60m.RO

AUR ia atitutidine în cazul primarului USR de la Sectorul 2, care cere înlăturarea statuii lui Mircea Vulcănescu

Cum au venit în funcție, USR-iștii s-au apucat de treabă. Astfel, primarul Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, are de rezolvat o problemă importantă: înlăturarea statuii lui Mircea Vulcănescu din Piața „Sfântul Ștefan”.

Motivul pentru care s-au inflamat neomarxiștii ar fi acela că Mircea Vulcănescu figurează printre persoanalitățile „condamnate pentru crime de război, genocid sau crime împotriva umanității”, fapt ce denotă ignoranța acestora deoarece verdictul este dat de cătr comuniști.

În acest context, AUR ia atitudine, deputatul Antonio Andrușceac subliniază că gestul denotă o lipsă totală de cunoaștere a istoriei și de cultură.

Oamenii noi habar nu au despre activitatea filozofului, economistului și sociologului român Mircea Vulcănescu. Dar, ca de obicei, pun etichete ideologice, fără să cunoască, fără să înțeleagă. Vor să scoată marile personalități ale României din istorie pentru a-i înlocui cu ce? Cu politrucii zilei? Adică cu ei.

Așa cum m-am opus atunci, mă voi opune și acum încercărilor de a șterge memoria martirilor din temnițele comuniste, amintirea unei elite culturale și morale cu care neo-marxiștii de astăzi nu se pot compara. AUR cinstește victimele comunismului. Opera omului de cultură Mircea Vulcănescu este impresionantă, atât prin dimensiune, cât prin profunzimea filosofică, dar mai ales religioasă. Le recomand useriștilor să pună mâna pe carte, că au mult de recuperat înainte de a da verdicte”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului AUR Antonio Andrușceac.

Back to top button