Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Rep. Moldova: Școala online cu fonduri de la Banca Mondială

Banca Mondială va aloca 3,5 milioane de dolari pentru achiziționarea tehnicii de calcul necesară digitalizării instituțiilor de învățământ din Republica Moldova. Banii vor veni în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM).

Pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele prioritare din agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), or, în prezent acțiunile noastre sunt îndreptate asupra dotării cu tehnică de calcul a instituțiilor de învățământ și formarea abilităților în tehnologii informaționale și comunicații  ale profesorilor. Apreciem promptitudinea și deschiderea de care ați dat dovadă în susținerea acestui deziderat”, a declarat Igor Șarov, ministrul Educației de la Chișinău, în cadrul ședințe online cu reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022.  Bugetul total al acestuia este de 50 de milioane de dolari. PRIM este un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială.

Back to top button