PoliticăȘtirile 60m.RO

Cîțu către protestatarii: Nu văd care e problema

Reacție incredibilă din partea premierului Cîțu. Acesta a declarat că nu înțelege decizia sindicatelor de a ieși în stradă, în condițiile în care în 2021 se păstrează același nivel de salarizare ca în 2020. Și asta, subliniează premierul, în timpul unei cumplite crize economice.

„Cred că este încearcă să susțină angajații, dar mesajule este același. În 2020 când în România e cea mai mare criză din ultimii 100 de ani, sectorul public a primit creșterea salarială normală. Anul acesta nu e nimeni dat afară, primesc aceleași salarii și sporuri ca în 2020. Eu nu văd nicio problemă. Ar trebui să ne gândim că în ultimii 30 de ani liderii de sindicat sunt aceiași și ar trebui să vedem cum ajung acolo”, a declarat Florin Cîțu.

„Noi suntem alături de angajații din sectorul bugetar, care cer aplicarea Legii Salarizării 153/2017, adică creșterea salariilor din ianuarie 2021, nu înghețarea lor. Pentru cheltuielile esențiale trebuie să căutăm și să găsim soluții. Chiar dacă AUR nu este la guvernare, putem pune presiune factorii de decizie, așa cum am făcut până acum”, a declarat Valentin-Rică Cioromelea pentru redacția 60m.ro.

Sindicaliștii din mai multe sectoare de activitate sunt nemulțumiți de bugetul de austeritate adoptat de către Guvernul Cîțu și au protestat în mai multe rânduri pentru drepturile lor salariale.

Back to top button