PoliticăȘtirile 60m.RO

Vlad Voiculescu nu a luat nicio măsură pentru siguranța pacienților. O nouă tragedie se poate întâmpla oricând

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu ezită să ia vreo măsură, așa cum a promis delegației AUR în urma protestului de la Matei Balș. În aceste condiții, pot apărea noi incidente în viitorul apropiat în orice spital din România, care funcționează în clădiri vechi de 100 de ani, fără autorizație la incendiu.

În acest context, deputatul AUR Antonio Andrușceac îi solicită lui Vlad Voiculescu să ofere informații privind constituirea Fondului național pentru siguranța pacienților, așa cum era preconizat.

„Zilele trec și nu am văzut nicio măsură concretă după tragedia de la Spitalul Matei Balș, deși AUR a cerut și a primit promisiunea că se vor lua. Îi cer lui Vlad Voiculescu, băiatul deștept din guvernul Cioloș, revenit la Ministerul Sănătății, să ne spună dacă s-a constituit Fondului național pentru siguranța pacienților, care ar urmă să fie finanțat din fonduri europene și de la buget cu scopul îmbunătățirii infrastructurii din spitale, în special în ceea ce privește securitatea la incendii, la cutremure și infecții nosocomiale, așa cum a anunțat Ministrul Sănătății”, se arată într-un mesaj al deputatului.

Totodată, Andrușceac observă că Vlad Voiculescu este depășit de situație, dat fiind că în ciuda promisiunilor acesta nu a luat nicio măsură după incendiul de la Piatra Neamț.

„Vedem însă că dl. Ministru al Sănătății este complet depășit de funcție, pentru care nu are nici studiile și calificările necesare, nefiind capabil să ia măsurile ce se impun, deși după tragedia de la Piatră-Neamț îl critică vehement pe predecesorul său Nelu Tătaru, spunând că ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate, iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent. E bine că dl.Voiculescu știe ce trebuie făcut, dar e foarte rău că nu face nimic și noi tragedii nu sunt deloc excluse pe viitor, mai ales că zeci de spitale nu au autorizație de securitate la incendiu, unele funcționând în clădiri vechi și de 100 de ani”, a mai spus deputatul AUR.

Back to top button