PoliticăȘtirile 60m.RO

Neomarxiștii vor impozitarea bisericilor. Cioloș pune semnul egal între activitățile economice, care aduc profit, și cele din lăcașurile de cult

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, nu se mulțumește doar cu tăierea bugetului anual acordat Bisericii Ortodoxe Române cu aproape 90%, ceea ce înseamnă că mai multe lăcașuri de cult vor rămâne în paragină din lipsa fondurilor. Acum propune și impozitarea acestor, întrucât, în opinia sa, activitățile ce au loc în biserici generează profit.

Activitățile economice (profitul economic al bisericilor din diverse activități, n.r.) care aduc profit ar trebui să intre în același regim ca la alte activități. La restul nu știu pentru că sunt și alte aspecte și detalii sau activități. Orice activitate care realizează profit ar trebui impozitată. Sigur, sunt și organizații care își duc banii spre chestiuni sociale. Apoi, dincolo de asta, există și la Biserică: trebuie văzut unde se duc banii”, a declarat copreședintele USR-PLUS, la Dig24.

Reamintim că Cioloș nu este la prima acțiune de acest fel. În timpul mandatului său de prim ministru , acesta decis să nu mai acorde niciun ban pentru construirea și modernizarea lăcașelor de cult – se întâmpla în 2015.

Back to top button