SocialȘtirile 60m.RO

George Simion ia atitudine față de expoziția „kitschului” de la AFI Cotroceni: Sfânta Cruce nu este, nu a fost și nu poate fi un kitsch!

George Simion solicită îndepărtarea de urgență a simbolurilor creștin-ortodoxe prezentate drept exponate ale kitschului în cadrul expoziției organizate de Muzeului Kitschului, găzduită de AFI Cotroceni.

Proprietarul muzeului lovește puternic în religia ortodoxă, expoziția batjocorind simboluri creștine, veștminte preoțești și chiar cutia milei – „recipient de bani fără taxe pentru biserică”. În acest context, George Simion solicită închiderea expoziției „kitschului religios”, care atacă în mod clar simbolurile creștin-ortodocșilor.

Solicit de îndată și fără echivoc conducerii AFI România să ia toate măsurile pentru a îndepărta din spațiul public acele exponate care jignesc credința și tradițiile românești. Libertatea de exprimare nu înseamnă batjocorirea valorilor unei comunități de credință, oricare ar fi ea. Este clar că expoziția găzduită de AFI Cotroceni nu este neutră ideologic, ci se axează pe umilirea simbolurilor creștin-ortodoxe, prin folosirea de stereotipuri false, prin dezinformări și analfabetism religios în stare pură.

Sfânta Cruce nu este, nu a fost și nu poate fi un kitsch. În consecință, cer public conducerii AFI Cotroceni să ia măsurile care se impun pentru a termina găzduirea acestui eveniment care aduce aminte de anii ateismului de stat, nu de cei ai libertății responsabile”.

Sursă foto: r3media.ro
Back to top button