PoliticăȘtirile 60m.RO

Tudor Chirilă ne explică de ce tinerii frumoși și liberi nu au ieșit la protest după incendiul de la Matei Balș

Tudor Chirilă, idolul tinerilor frumoși și liberi, ne explică de ce mișcarea #rezist nu a ieșit în stradă să ceară demisia celor responsabili. Artistul susține că drama de la Colectiv e diferită de cele de la Piatra Neamț și Matei Balș.

„La Colectiv lumea nu a ieșit în stradă imediat și nu a ieșit în stradă doar pentru că au murit oameni într-o tragedie fără precedent în istoria concertelor sau cluburilor din România. Oamenii au ieșit în stradă pentru că Bănicioiu, secondat de medicul Arafat și de ministrul de interne Oprea, a dat asigurări că cei care erau în stare foarte gravă și care ar mai fi avut șanse dacă ar fi fost transportați la timp în Occident, vor avea parte de același tratament în România ca afară”, scrie Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Artistul consideră că Vlad Voiculescu nu trebuie să își dea demisia pentru că a preluat un sistem în colaps de la PSD. Totodată, Chirilă povestește despre cum l-a cunoscut pe actualul ministru al Sănătății la Viena, când trimitea medicamente pentru bolnavii de cancer în România – „rețeaua citostacilor”.

Am de gând să-i dau credit lui Voiculescu care a preluat mandatul de ministru în poate cea mai grea perioadă a sănătății din România: un sistem sanitar în prag de colaps dublat de o pandemie. Sper ca băiatul entuziast, bun la suflet și idealist să reușească să câștige lupta cu politicianul care devine. Voiculescu nu este responsabil pentru cazul Balș. Dar este responsabil pentru ce se va întâmpla cu reforma sistemului de sănătate”, susține Tudor Chirilă.

Back to top button