PoliticăȘtirile 60m.RO

Soluția lui Voiculescu pentru depolitizarea din sănătate: și mai multă politizare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a promis că va veni cu măsuri pentru depolitizarea numirilor în cazul managerilor de spitale și s-a ținut de cuvânt. Doar că, în locul unor soluții care să rezolve această problemă, propunerea sa va crea și mai multe locuri de muncă pentru clientela USR, clientelă plătită tot din banii publici.

Voiculescu propune înființarea a trei instituții noi: Agenția Națională pentru Forța de Muncă din Sănătate (ANFMS), Colegiul Experților în Managementul Serviciilor de Sănătate (CEMSS) și Comisia de Acreditare a Programelor de Educație în Managementul Serviciilor de Sănătate (CEAPEMSS). Toate aceste structuri sunt dublează deja munca altor instituții ale statului.

Într-un document aflat încă în faza de elaborare și consultare, se specifică faptul că astfel România va avea „un corp de elită al managerilor de servicii de sănătate la toate nivelurile sistemului”, prin crearea celor trei noi structuri, cu șefi noi.

Oare ce a înțeles Vlad Voiculescu din mesajul românilor care au protestat după incendiul de la Matei Balș? Cum va depolitiza ministrul Sănătății sistemul sanitar, dacă înlocuiește managerii actuali cu unii agreați de clica sa?

Documentul poate fi consultat aici.

Back to top button