PoliticăȘtirile 60m.RO

Vlad Voiculescu dă vina pe PSD pentru incendiul de la Matei Balș

Ministrul Sănătății refuză să-și asume responsabilitatea pentru starea critică în care se află spitalele din România și, în loc să vină cu soluții de urgență, pasează vina la PSD, urmând exemplul lui Klaus Iohannis.

Vlad Voiculescu a explicat că, dacă incendiul de la Matei Balș a fost cauzat de lipsa căldurii, atunci problema este la PSD – Gabriela Firea a fost primar al capitalei timp de 4 ani. Dacă problema a fost mai degrabă lipsa de investiții, atunci problema e tot la PSD – managerul spitalului, Adrian Streinu Cercel este senator PSD.

„Domnul Streinu Cercel, care este preşedintele Comisiei de sănătate din Senat la acelaşi partid care-mi cere demisia a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani. Deci dacă a fost o problemă legată de căldură, atunci cred că problema este la PSD. Dacă a fost o problemă legată de o investiţie făcută prost, sau nefăcută, problema este de asemenea la PSD. Ideea că cineva din PSD, oricine, respectiv preşedintele partidului mi-ar cere mie demisia sau lui Nicuşor Dan este… aş spune că e o glumă proastă, dar nu ştiu cui îi arde de glume când situaţia este asta care este şi când în accidentul ăsta au muri oameni”, a declarat Vlad Voiculescu la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Totodată, ministrul Sănătății consideră că este „nerezonabil” să crezi că actualul primar general al capitalei, Nicușor Dan, este responsabil de incidentul de la Balș. „Nu. E nerezonabil, e pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti, am fost acolo, am fost în Consiliul General, am înţeles care este situaţia Termoenergetica şi care sunt problemele care da, pot duce inclusiv la lipsa căldurii şi a apei calde pentru un spital şi asta este extrem de grav”, a precizat Voiculescu.

Back to top button