Știrile 60m.RO

AUR pune stop jafului din pădurile României. Mesaj către Iohannis: Ajunge!

Dan Tănasă, deputat AUR, a promis, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Târgu Mureș, că Alianța pentru Unirea Românilor se va lupta în Parlament pentru a opri defrișarea pădurilor. AUR își propune să facă acest lucru prin introducerea acestui subiect într-o Strategie de Securitate Națională.

„Considerăm că este un subiect de interes național care ar trebui să fie cuprins într-o Strategie de Securitate Națională. În momentul acesta, de mult prea mult timp presa scrie și publică anchete despre defrișările din păduri în timp ce clasa politică ne spune că ceea ce vedem noi cu ochii noștri nu există”, a declarat Dan Tănasă.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Deputatul a subliniat că AUR îi va solicita Ministerului Mediului o situație privind pădurile din România. Totodată, AUR va încerca să îl față pe Klaus Iohannis să înțeleagă că este momentul să oprim defrișările.

„ Vom solicita prin intermediul procedurilor parlamentare, Ministerului Mediului, să ne comunice o situație. În momentul de față presa vorbește, dar statul nu știe cât mai are în proprietate pădure, cât e în proprietate privată. Vom solicita Ministerului mediului mai întâ cifrele exacte, să știm exact ce pădure mai are statul, ce pădure este în proprietate privată și să știm care a fost cuantumul sancțiunilor aplicate în ultimii ani cu privire la defrișările ilegale, să vedem și noi ce dosare sunt. Este inacceptabil ca acest subiect să nu fie tratat serios de către clasa politică”, a precizat Dan Tănasă.

Back to top button