PoliticăȘtirile 60m.RO

Reforma promisă de USR PLUS: Vor să pună mâna pe cât mai multe funcții de conducere

USR PLUS a promis în campania electorală că vom avea parte de reforme și de mai multă responsabilitate față de banul public. În schimb, liderii alianței continuă negocierile cu PNL și PSD cu speranța că vor prinde cât mai mult funcții de conducere.

Printre instituțiile vizate sunt atât ministrele, cât și agențiile din subordinea acestora. Astfel, USR PLUS vrea să numească secretari de stat în Ministerul Finanţelor, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, dar și subsecretari de stat în cadrul MAE.

Printre agențiile guvernamentale râvnite de USR PLUS pentru funcții de conducere se numără: Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, Autoritatea pentru Reformă Feroviară, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

În plus, USR ar vrea să aibă vicepreședinți/ directori adjuncți și alte agenții: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Administraţia Fondului de Mediu, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Back to top button