Știrile 60m.RO

Barna dă vina tot pe PSD: Nu sunt bani la buget. O soluție ar fi privatizarea companiilor de stat

Vicepremierul Dan Barna continuă retorica anti-PSD inițiată de Klaus Iohannis și dă vina pe guvernarea PSD pentru lipsa banilor la bugetul de stat. Acesta susține că actualul Guvern trebuie „să compenseze guvernarea violent anti-economie de piaţă a PSD”.

Barna a declarat într-o conferință de presă că în acest moment bugetul Românieie ste sub o presiune foarte mare din cauza deficitului de 7% agreat cu Comisia Europeană.

”Lucrez în aceste zile, împreună cu echipa mea şi cu colegii din Guvern, la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene. Vorbim de 30 de miliarde de euro care vor veni în piaţa din România”, a precizat Dan Barna.

USR pare că nu a renunțat la visul de a privatiza companiile de stat. Vicepremierul susține că își dorește să elimine reglementările privind pachetele majoritare.

„În egală măsură, USR Plus, membrul din coaliţie pe care îl reprezint, a fost constant explicit în mesaj conform căruia toate restricţiile care blocau listarea companiilor publice la bursă ar trebui ridicate şi programul nostru de guvernare conţine această abordare şi vom face la nivelul coaliţiei şi la niveluri parlamentare paşii necesari nu doar pentru a elimina reglementarea lăsată moştenire de curând de PSD privind pachetele majoritate, dar şi pentru a avea cât mai multe companii listate pe bursă”, a mai spus acesta.

Back to top button