Știrile 60m.RO

ONU: situația umanitară din estul Ucrainei este „extrem de alarmantă”

Organizația Națiunilor Unite a declarat pe 17 iunie că, la patru luni de la invazia militară a Rusiei, situația umanitară din estul Ucrainei a atins cote „extrem de alarmante” și continuă să se înrăutățească.

„La aproape patru luni de la începutul războiului, situația umanitară în întreaga Ucraină – în special în estul Donbasului – este extrem de alarmantă și continuă să se deterioreze rapid”, a declarat agenția umanitară a Națiunilor Unite, OCHA, într-un comunicat.

OCHA a precizat că situația este „deosebit de îngrijorătoare în și în jurul orașului Severodonețk” din estul Ucrainei, unde lupte intense continuă de mai multe săptămâni.

„În Severodonețk, așa cum am spus, mii de oameni – inclusiv femei, copii și bătrâni – se confruntă cu bombardamente și ciocniri constante”, se spune în declarație. „Părțile implicate în conflict nu au ajuns la un acord nici pentru a facilita evacuarea în siguranță a civililor, nici pentru a permite accesul lucrătorilor umanitari pentru a oferi asistență urgentă.” ONU a precizat că în oraș există „un acces tot mai redus la apă curată, alimente, canalizare și electricitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button