Știrile 60m.RO

Guvernul Cîțu are bani! OUG privind plata suplimentară a personalului medical care se ocupă de vaccinare, în dezbatere

Guvernul Cîțu va discuta astăzi, de la ora 14:00, despre adoptarea mai multor acte normative privind vaccinarea. Printre acestea se numără și OUG privind unele măsuri de recrutare sau plata personalului implicat în procesul de vaccinare.

În ceea ce privește ordonanța mai sus menționată, șeful Guvernului a menționat că mai sunt câteva chestiuni de clarificat. Totodată, a dat asigurări că există fonduri la bugetul de stat pentru funcționarea centrelor de vaccinare și cheltuilele aferente. În caz contrar, oficialii iau în calcul și decontarea cheltuielilor din fonduri europene.

„Trebuie clarificat mecanismul de plată. Cred că mergem într-o direcţie, aşa cum am folosit şi până acum, prin Ministerul Sănătăţii, cu decontare de la bugetul de stat. Dar aici eu vreau să fiu atent la criterii pentru că au fost situaţii în trecut când plata a fost supraevaluată. Atunci vreau să mă asigur, să fie foarte clar că avem criterii clare prin care se definesc aceste cheltuieli care pot fi decontate de la Ministerul Sănătăţii, prin bugetul de stat. Ne uităm la soluţia de a deconta aceste cheltuieli şi din fonduri europene”, a precizat Cîţu.

Întrebat dacă cheltuielile pentru dotarea centrelor de vaccinare vor fi acoperite tot din bugetul de stat, Florin Cîţu a explicat: „Dacă nu ai buget aprobat se merge pe cel de anul trecut. Resurse sunt. Nu asta este problema”.

Back to top button