Știrile 60m.RO

Mircea Diaconu: Unirea și controlul resurselor, singurele proiecte de țară ale României

Actorul Mircea Diaconu, susținător AUR, consideră că singurele proiecte reale de țară sunt Unirea cu românii din Republica Moldova și controlul asupra resurselor țării, de la cele naturale până la patrimoniu și oameni.

Principalul și singurul proiect de țară a fost și este în continuarea Unirea, restul sunt soluții, programe de guvernare, care durează puțin. Sau un proiect de țară ar fi valorificarea sau controlul asupra resurselor sale, ceea ce înseamnă de la resurse naturale la patrimoniu.

Acesta a precizat că mai sunt și românii din jurul granițelor care încă mai trăiesc în spirit românesc, deși nu au condițiile necesare. Pe lângă faptul că nu au școli în limba română, nu se bucură nici de sprijin instituțional din partea statului român. Diaconu susține că a încercat, de-a lungul timpului, din postura de europarlamentar, să trimită sesizări către instituțiile specializate ale statului român, dar fără succes. „Cu statul român nu am putut să comunic în niciun fel”.

„Nu o oprește nimic pe România să practice o colaborare economică și în toate felurile cu Republica Moldova. Nu se întâmplă nimic. Robinetele Moldovei de gaze și petrol sunt în Transnistria. Ce îi costa pe decidenți să înțeleagă chestiunea aceasta și să deschidă și ea robinetele pe parta cealaltă?”, se întreabă Diaconu.

Back to top button