PoliticăȘtirile 60m.RO

USRPLUS, ipocrizie pe bani publici. Vor să reformeze sistemul, după ce tot ei l-au căpușat

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat secretar de stat la Ministerul Muncii în timpul guvernului Cioloș, vorbește depre ipocrizia și lipsa de legitimitate a USRPLUS în ceea ce privește reformarea și depolitizarea instituțiilor statului.

Nicolae susține că acum 4 ani, în timpul guvernării lui Cioloș, oameni apropiați acestuia au câștigat zeci de mii de lei, fiind catapultați în consilii de administrație sau în Parlamentul European. Unii dintre ei ocupă și acum funcții importante în USRPLUS, cum este cazul lui Dragoș Tudorache, directorul executiv al alianței.

„Uimit de tăcerea USRPLUS pe tema consiliilor de administrație am făcut câteva verificări. Mi s-a făcut rău. Fizic rău. Conform declarațiilor de avere, omul care m-a angajat pe mine a primit 331.644 RON de la stat în anul de tehnocrat sau aproape 74.000 EUR. Jumătate dintre ei de la EximBank. Dragoș Tudorache este acum directorul executiv al PLUS. Un om care făcea, cu mulți ani înainte de a veni în guvernul tehnocrat, peste 100.000 de EUR anual în slujbe internaționale foarte bine plătite. Dragoș Pîslaru, șeful meu la Ministerul Muncii, primise și el 14.417 RON în perioada când am fost ambii consilierii lui Dacian, adică aproape încă un salariu în plus pe lună”, a scris Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Alin Mituță, cel care a devenit șeful cancelariei în locul lui Dragoș Tudorache, a primit și el 47.760 RON în plus de la Hidroelectrica și Complexul Energetic Muntenia S.A. Este imposibil ca Dacian să nu fi știut. De ce nu a făcut nimic e lucrul pe care nu îl înțeleg”, mai spune Nicolae.

Back to top button