PoliticăȘtirile 60m.RO

Claudiu Târziu (AUR): Instituțiile publice trebuie depolitizate. TVR răspunde doar la comenzile politice

Claudiu Târziu (AUR) susține ferm că instituțiile publice din România, inclusiv cele mass-media, trebuie depolitizate. Este nevoie de o revoluție în ceea ce privește organizarea și funcționarea acestor, a specificat senatorul în contextul scandalului de la TVR.

 Claudiu Târziu nu a scăpat din vedere nici instituțiile de cercetare, o parte dintre ele neservind alt scop decât acela al servirii unor clienți ai partidelor la guvernare, indiferent de regim.

„În TVR este o problemă sistemică, sunt cârdășii, multe interese neclare. TVR ar fi trebuit să fie un reper pentru toată presa. Un model de cum se practică profesional și deontologic presa. La noi nu se mai întâmplă de foarte mulți ani așa ceva”, a declarat Târziu.

TVR nici nu prea mai contează în spațiul audiovizual

„În TVR fiind un management stabilit politic, fiecare șef numit face ce îl duce capul și răspunde la comenzile politice. TVR a fost folosit ca măciucă politică încă din anii 90. Acum TVR nici nu prea mai contează în spațiul audiovizual. Are ratinguri foarte mici, nu mai are producții proprii, nu mai are divertisment de calitate. De ani de zile toate conducerile au produs management defectuos. Iar președinții TVR puși de partidele politice, și în trecut și în prezent, au arătat ori dezinteres, ori preocupări personale”, a mai spus acesta

Back to top button