Știrile 60m.RO

Antreprenor român: România, țara în care ministrul Economiei nu știe ce înseamnă să ai propria afacere

Antreprenorul Dragoș Dragoteanu a criticat dur nominalizarea lui Claudiul Năsui (USR) ca Ministru al Economiei. Într-un an precum va fi 2021, să numești într-o funcție atât de importantă pe cineva care nu are niciun fel de experiență relevantă în mediul privat și nu înțelege ce presupune să ai propria firmă este inacceptabil.

„Pregatirea tanarului ministru nu s-a concretizat pana astazi in nimic relevant pentru mediul privat. Ceea ce mi se pare strigator la cer este ca dl. Nasui conduce un minister fara sa aiba o minima experienta in domeniul respectiv. Pentru cei care imi vor critica opinia intreb si eu, ca simplu antreprenor/angajator: ce poate sa faca pentru antreprenori un ministru care nu a condus nici macar un boutique, in Romania? Nu a avut o firma, un start-up, o taraba in piata, nimic care sa demonstreze ca s-a lovit de problemele reale din economie! Cata incredere poti sa ai in cineva care a fost paralel cu mediul privat, dar vrea sa conduca ditamai ministerul, unde se iau decizii de care depinde soarta a mii de IMM-uri?”, se întreabă Dragoteanu într-un comentariu pentru Ziarul Financiar.

IMM-urile au, si de aceasta data, un ghinion desavarsit

În timp ce antreprenorul apreciază faptul că Năsui a studiat în afară, Dragoteanu consideră că orice facultate, „oricat de buna ar fi, nu pregateste niciun lider mai bine decat practica din economia reala”.

Back to top button