Știrile 60m.RO

AUR cere investiții pentru relansarea producției autohtone de vaccinuri

În contextul pandemiei de coronavirus, partidul AUR sprijină reluarea producției autohtone de vaccinuri, care s-ar putea face prin intermediul unui plan de investitiții dedicat Institutului Cantacuzino, dar și cercetătorilor de la alte entități private românești.

Totodată, AUR cere respectarea libertății de alegere în contextul vaccinării anti-COVID 19 și este împotriva oricărei condiționări a exercitării unor drepturi de acceptarea vaccinării. În plus, AUR militează pentru libertatea de a fi informat corespunzător înainte a lua o decizie atât de importantă precum cea a unui act medical.

„Prin natura sa, persoana umană posedă voință liberă, rațiune și simțire și are dreptul de a dispune de ea însăși. Acest principiu fundamental, statuat prin Constituție și tratatele internaționale, determină imposibilitatea supunerii ființei umane la oricare act medical în lipsa consimțământului informat, liber exprimat, expres, neechivoc dar și neviciat, al acesteia. Or, constatăm că presiunea psihologică și „șantajul emoțional” exercitate în ultima perioadă de persoane cu expunere publică, inclusiv de cadre medicale, constituie una dintre formele de viciere a consimțământului, ceea ce este inacceptabil”, se arată într-un comunicat AUR.

„Refuzul vaccinării, acolo unde se manifestă, nu este motivat de atitudinea retrogradă a românilor, așa cum acuză diverse voci din rândul așa-zișilor „formatori de opinie”, ci de neîncrederea generalizată a populației în autorități, la finalul unui an în care măsurile luate contra pandemiei nu au fost doar ineficiente, dar au provocat grave disfuncții în sistemul sanitar, soldate adesea cu neglijarea bolnavilor cronici. Există probleme de infrastructură medicală nerezolvate de decenii și care nu pot fi acoperite cu triumfalismul aducerii în țară a unei tranșe de vaccin, fie acesta și unul care se bucură de atenție la nivel global”, se mai precizează în comunicat.

Back to top button