PoliticăȘtirile 60m.RO

Mincinoșii de la PSD: dacă retrăgeau și ei parlamentarii nu se putea vota șeful de la Camera Deputaților

Mincinoșii de la PSD: dacă retrăgeau și ei parlamentarii nu se putea vota șeful de la Camera Deputaților

Blat pe față între PSD și PNL, USR, UDMR în cazul votului pentru șefia de la Camera Deputaților. Partidul AUR s-a retras dar PSD a asigura cvorumul necesar prin prezența lor.

George Simion a dispus retragerea grupului parlamentar AUR după ce partidele politice parlamentare au negociat între ele și au impuse cine stăpânește comisiile parlamentare.

Inclusiv PSD a dat mâna cu cei care pretind că au voturile majorității românilor, în ciuda faptului că de fațadă socialiștii mimează opoziția.

La un moment dat partidul AUR și-a retras oamenii din plen iar parlamentarii s-au executat la comanda lui George Simion ca în fața unui general roman.

PSD putea să arate că face și el opoziție și să urmeze exemplul dat de membrii AUR, dar nu a fost să se întâmple așa. În cazul în care parlamentarii socialiști ar fi părăsit sala de ședințe atunci cu siguranță nu s-ar fi îndeplinit condițiile de prezență necesare pentru ca președintele camerei deputaților să fie votat.

Așa că PSD putea face opoziție și să iasă din sală, lăsându-l pe ORBAN cu ochii în soare și negociind ceea ce nu are. Însă nu s-a întâmplar așa și s-a asigurat cvorumul necesar votării președintelui camerei deputaților.

Datorită acțiunii AUR nu s-a putut aproba însă biroul permanent al camerei senatului și camerei deputaților deoarece partidul nu a nominalizat nici o persoană și au părăsit sala de ședințe.

Ulterior George Simion a acuzat că PSD, PNL și USR deja negociaseră funcțiile din parlament încă dinainte ca să înceapă campania electorală. Miza o reprezintă numeroasele funcții publice, inclusiv cele de secretare și consilieri.

Tags:

Back to top button