PoliticăȘtirile 60m.RO

Blat între PNL, PSD, UDMR și USR. AUR a părăsit ședința de plen

Așa cum era de așteptat PNL, PSD, UDMR și USR au făcut blat în ședința de plen de la camera deputaților și de la senat.

Deși PSD anunțase că nu va asigura cvorumul necesar continuării lucrărilor și votării președintelui camerei deputaților, acest lucru nu s-a întâmplat. Între vorbe și fapte la partidele tradiționale există o mare diferență.

Înțelegerea ca Ludovic Orban să fie președintele camerei deputaților a fost una totală, doar AUR dovedind încă o dată că este un partid din afara sistemului.

AUR a părăsit sala de ședințe acuzând cele patru partide parlamentare că au făcut înțelegeri încă dinainte de campania electorală și au împărțit comisiile parlamentare și funcții din interiorul partidului după bunul plac:

„Situația este una cu adevărat incredibilă. Se face totul pe repede înainte și fără respectarea regulilor și cutumelor parlamentare.

PSD, PNL, USR și UDMR se află într-o înțelegere perfectă făcută încă dinaintea de începerea campaniei electorale. Pentru ei suntem surpriza care le va strica sau demasca înțelegerile. Până și funcțiile din parlament erau deja împărțite.

Votarea guvernului Orban s-a făcut cu ajutorul PSD, partid politic cu mari diferențe între ceea ce spune și ceea ce face. Dacă PSD ar fi părăsit sala atunci acest vot nu s-ar fi putut da.

Să știți că din înțelegerile pe funcții publice face parte și PSD. Sigur vă a obținut posturi secundare ca să nu se vadă că în realitate PSD se află la putere în acest moment și face parte din guvernul României aproape la fel de mult ca și celelalte partide politice ” a declarat Axinia Adrian, deputat ales AUR.

Principala temă de discuție a presei a fost lipsa măștii doamnei Șoșoacă și nu blatul dintre partidele politice. În condițiile în care în parlamentul României, la restaurant, toți politicienii se așezaseră la mese și stăteau la taclale fără de mască. Nici Kelemen Hunor nu a purtat mască, dar acest lucru nu a deranjat pe nimeni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button